Dušené salátové okurky s jogurtem
25 min.
Ingredience
- 400gramůOkurka salátová
- 150gramůJogurt bílý
- 6gramůMouka pšeničná hladká
- 25gramůOlej rostlinný
- 1špetkaMuškátový květ
- 2špetkySůl
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
185 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Salátové okurky omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme semínka (okurku neloupeme) a nakrájíme na střední kostky.
- 2V hlubším rendlíku na oleji okurku s kořením dusíme pod poklicí zhruba 10 minut. Poté do okurky vmícháme jogurt rozšlehaný s moukou. Necháme chvíli za stálého míchání provařit.
- 3Podáváme ozdobené drobně sekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.