Dušené skopové řízky nebo kotlety

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
493 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
34 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso očistíme, omyjeme, na okrajích a u kosti nařízneme, naklepeme, osolíme a shrneme do původního tvaru.
  • 2
    Slaninu jemně rozkrájenou rozškvaříme v kastrole z ohnivzdorného skla, přidáme rozkrájenou zeleninu s cibulí, okořeníme, vložíme na ni připravené maso, přikryjeme a dusíme ve vlastní šťávě. Později podléváme.
  • 3
    Jakmile je maso měkké, vyjmeme je, omáčku můžeme procedit a dle chuti přisolit anebo maso necháme v nescezené omáčce, ovšem vidličkou vyndáme koření.
  • 4
    Jako přílohu podáváme dušené okurky se smetanou, rýži nebo brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.