Dušené skopové řízky nebo kotlety
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 8kusůSkopové kotlety
- 1kusSůl
- 1kusPepř černý mletý
- 1kusMrkev sterilovaná
- 60gramůSlanina vepřová
- 1špetkaTymián čerstvý
- 0,5kusBobkový list
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
493 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
34 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso očistíme, omyjeme, na okrajích a u kosti nařízneme, naklepeme, osolíme a shrneme do původního tvaru.
- 2Slaninu jemně rozkrájenou rozškvaříme v kastrole z ohnivzdorného skla, přidáme rozkrájenou zeleninu s cibulí, okořeníme, vložíme na ni připravené maso, přikryjeme a dusíme ve vlastní šťávě. Později podléváme.
- 3Jakmile je maso měkké, vyjmeme je, omáčku můžeme procedit a dle chuti přisolit anebo maso necháme v nescezené omáčce, ovšem vidličkou vyndáme koření.
- 4Jako přílohu podáváme dušené okurky se smetanou, rýži nebo brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.