Dušené smrže
30 min.
Ingredience
- 700gramůSmrže čerstvé
- 1kusCibule
- 30gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 4gramyPaprika mletá sladká
- 6gramůSůl
- 250mililitrůZakysaná smetana
- 50gramůPažitka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
176 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Smrže očistíme a nakrájíme na menší kousky. Na másle osmažíme cibuli nadrobno, přidáme houby a krátce osmahneme. Zakryjeme poklicí a necháme dusit doměkka. Osolíme, vmícháme papriku a nakonec zakysanou smetanu s moukou.
- 2Povaříme, až omáčka zhoustne, podáváme s nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.