Dušené telecí maso s fazolemi a rajčaty
75 min.
Ingredience
- 60mililitrůOlej olivový
- 600gramůTelecí kýta
- 400gramůFazole bílé sterilované
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 180mililitrůRajčatová šťáva
- 125mililitrůHovězí vývar základní
- 2kusyMrkev kořen
- 2kusyCeler řapíkatý
- 60gramůPetržel - nať
- 1lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
558 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
21 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
10 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1V mouce okořeněné solí a pepřem obalíme telecí plátky (jednotlivé kousky o hmotnosti asi 150 g). Rozpálíme 2 lžíce olivového oleje na středním plameni ve větším hrnci, vložíme pomoučněné plátky, orestujeme je z obou stran, vyjmeme a dáme stranou.
- 2Do hrnce vlijeme zbytek olivového oleje, přidáme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a restujeme 2-3 minuty za neustálého míchání.
- 3Až cibule a česnek zesklovatí, přidáme rajčatovou omáčku, hovězí vývar, kostky oloupaných konzervovaných rajčat, plátky mrkve, nakrájené stonky řapíkatého celeru, nastrouhanou citronovou kůru, telecí plátky a vše dusíme zakryté pokličkou 35-40 minut na mírném ohni. Je-li třeba, přilijeme vývar. Nakonec přimícháme konzervované bílé fazole, jemně nasekanou petrželovou nať a prohřejeme. Zdobíme tenkými proužky citronové kůry.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Pavlína94
pá 4. 4. 2014
Telecí je vynikající. Dobré !