Dušené telecí maso v mrkvi
55 min.
Ingredience
- 150gramůTelecí plec
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 300gramůMrkev kořen
- 0,5lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
206 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
9 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
5 g
Cukr
43 mg
Postup přípravy
- 1Na suché pánvi orestujeme maso nakrájené na menší kostky, po chvíli přidáme mrkev rovněž nakrájenou na kostičky, za stálého míchání rychle osmažíme, podlijeme dvěma sběračkami vody a pod poklicí dusíme, dokud není maso měkké.
- 2Před podáváním směs ochutíme solí, ustrouhaným muškátovým oříškem a petrželkou. Servírujeme s vařenými brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.