Dušené telecí s paprikami
45 min.
Ingredience
- 4lžíceSýr Eidam cihla 30%
- 80mililitrůVoda pitná
- Restované maso
- 1lžíceOlej sezamový
- 200gramůTelecí kýta
- 2špetkySůl
- 2špetkyChilli papričky - vločky
- 3špetkyKmín drcený
- Smažená zelenina
- 2kusyŠalotka
- 1kusPaprika zelená
- 1kusPaprika oranžová
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř bílý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
11 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
847 mg
Postup přípravy
- 1Masitou oranžovou a zelenou papriku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme jadřinců, pak papriky pokrájíme na proužky. Očištěné cibule (šalotky) rozpůlíme a pak nakrájíme na tenké proužky.
- 2Z telecí omyté a osušené kýty odřežeme 2 plátky, přibližně po 100g. Maso mírně naklepeme, ochutíme solí, chilli, kmínem a zprudka je na rozpáleném oleji orestujeme dozlatova.
- 3Poté je vyjmeme z pánve, na omastek dáme cibuli s pokrájenými paprikami. Za stálého míchání zeleninu osmažíme téměř dozlatova. Ochutíme ji solí a bílým pepřem. K paprikám vrátíme maso, podlijeme je vodou a pod poklicí dusíme doměkka přibližně 20 minut.
- 4Telecí plátky poklademe na talíře, posypeme nastrouhaným sýrem, na sýr navrstvíme dušené papriky s cibulí, polijeme je výpekem a hned horké podáváme. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.