Dušené telecí s paprikami

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
11 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
847 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Masitou oranžovou a zelenou papriku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme jadřinců, pak papriky pokrájíme na proužky. Očištěné cibule (šalotky) rozpůlíme a pak nakrájíme na tenké proužky.
  • 2
    Z telecí omyté a osušené kýty odřežeme 2 plátky, přibližně po 100g. Maso mírně naklepeme, ochutíme solí, chilli, kmínem a zprudka je na rozpáleném oleji orestujeme dozlatova.
  • 3
    Poté je vyjmeme z pánve, na omastek dáme cibuli s pokrájenými paprikami. Za stálého míchání zeleninu osmažíme téměř dozlatova. Ochutíme ji solí a bílým pepřem. K paprikám vrátíme maso, podlijeme je vodou a pod poklicí dusíme doměkka přibližně 20 minut.
  • 4
    Telecí plátky poklademe na talíře, posypeme nastrouhaným sýrem, na sýr navrstvíme dušené papriky s cibulí, polijeme je výpekem a hned horké podáváme. Dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.