Dušené telecí závitky

70 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
693 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
41 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Rohlík nakrájíme na kostičky a zalijeme smetanou. Sterilovaný hrášek slijeme a necháme okapat.
  • 2
    V míse promícháme mleté maso s namočeným rohlíkem, přimícháme rozšlehané vejce, sůl, muškátový květ a pepř. Vypracujeme kompaktní hmotu, kterou natřeme na plátky masa, zavineme a sepneme jehlami. Závitky obalíme v mouce a ze všech stran osmažíme na másle. Přilijeme vývar a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. Během dušení maso obracíme a přeléváme šťávou. Je-li třeba, přilijeme vroucí vodu.
  • 3
    Před koncem přidáme hrášek a chvilku podusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.