Dušené telecí závitky
70 min.
Ingredience
- 800gramůTelecí kýta
- 120gramůMáslo čerstvé
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- Na nádivku
- 200gramůHovězí maso mleté
- 1kusVejce slepičí
- 1kusRohlíky bílé
- 60mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,25špetkaPepř černý mletý
- 2špetkyMuškátový květ
- 200gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
693 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
41 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Telecí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Rohlík nakrájíme na kostičky a zalijeme smetanou. Sterilovaný hrášek slijeme a necháme okapat.
- 2V míse promícháme mleté maso s namočeným rohlíkem, přimícháme rozšlehané vejce, sůl, muškátový květ a pepř. Vypracujeme kompaktní hmotu, kterou natřeme na plátky masa, zavineme a sepneme jehlami. Závitky obalíme v mouce a ze všech stran osmažíme na másle. Přilijeme vývar a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. Během dušení maso obracíme a přeléváme šťávou. Je-li třeba, přilijeme vroucí vodu.
- 3Před koncem přidáme hrášek a chvilku podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.