Dušené vepřové ledvinky na anglické slanině
60 min.
Ingredience
- 1litrMléko plnotučné
- 3kusyCibule
- 5lžicKečup ostrý
- 4lžíceMouka pšeničná hladká
- 2litryVývar z hovězích kostí
- 0,3decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 3lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 30gramůUzené maso vařené
- 2lžíceSádlo vepřové škvařené
- 30gramůAnglická slanina
- 1kusCitrony
- 200gramůHovězí ledviny
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
614 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
41 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Umyté a vyčištěné ledvinky namočíme na 2 hodiny do mléka. Po vyjmutí z mléka usušíme, opepříme a potřeme kečupem. Mezi ně vložíme plátek uzeného masa, zabalíme do anglické slaniny a v hrnci na zpěněné cibuli po všech stranách prudce na sádle opečeme.
- 2Podlijeme vývarem a necháme dusit přibližně 20 minut. Potom ledvinky z hrnce vybereme. Do smetany dáme hladkou mouku, pořádně rozšleháme, vylijeme jí do hrnce a krátce povaříme, aby se nám uvařila dobrá omáčka.
- 3Nakonec dochutíme citrónovou šťávou a solí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.