Dušené vepřové ledvinky na anglické slanině

60 min.

Ingredience

      • 1litrMléko plnotučné
      • 3kusyCibule
      • 5lžicKečup ostrý
      • 4lžíceMouka pšeničná hladká
      • 2litryVývar z hovězích kostí
      • 0,3decilitrSmetana 33% (šlehačka)
      • 3lžičkySůl
      • 1lžičkaPepř černý mletý
      • 30gramůUzené maso vařené
      • 2lžíceSádlo vepřové škvařené
      • 30gramůAnglická slanina
      • 1kusCitrony
      • 200gramůHovězí ledviny
    Počet porcí:
    4

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    614 kcal
    Bílkoviny
    37 g
    Tuky
    41 g
    Sacharidy
    34 g
    Vláknina
    3 g
    Cukr
    3 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Umyté a vyčištěné ledvinky namočíme na 2 hodiny do mléka. Po vyjmutí z mléka usušíme, opepříme a potřeme kečupem. Mezi ně vložíme plátek uzeného masa, zabalíme do anglické slaniny a v hrnci na zpěněné cibuli po všech stranách prudce na sádle opečeme.
    • 2
      Podlijeme vývarem a necháme dusit přibližně 20 minut. Potom ledvinky z hrnce vybereme. Do smetany dáme hladkou mouku, pořádně rozšleháme, vylijeme jí do hrnce a krátce povaříme, aby se nám uvařila dobrá omáčka.
    • 3
      Nakonec dochutíme citrónovou šťávou a solí.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.