Dušené vepřové maso s baby karotkou a hráškem
55 min.
Ingredience
- 180gramůVepřová plec
- 1kusCibule
- 3špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1špetkaChilli koření mleté
- 1lžičkaOmáčka sójová
- 120mililitrůVoda pitná
- 0,25lžičkaKmín drcený
- 0,5lžíceOlej slunečnicový
- 0,5lžíceMáslo čerstvé
- 120gramůZelenina mražená baby karotka s hráškem
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
304 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
24 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté libové vepřové plecko osušíme a pokrájíme na malé kostky. Očištěnou cibuli drobně pokrájíme. V kastrólu si na rozehřátém oleji s máslem zpěníme cibuli, přidáme k němu pokrájené maso a za občasného promíchání maso s cibulí smažíme do doby, až se z masa zredukuje šťáva. Poté maso podle chuti osolíme, opepříme, dochutíme chilli, kmínem, sójovou omáčkou, podlijeme vodou a pod poklicí ho při mírné teplotě dusíme přibližně 30 minut. Když je maso téměř měkké, přidáme k němu mraženou baby karotku s hráškem, promícháme a dusíme ještě 7-10 minut. Podle chuti maso se zeleninou můžeme dosolit.
- 2Vepřové maso se zeleninou má lahodnou chuť, podáváme ho hned teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.