Dušené vepřové maso s baby karotkou a hráškem

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
304 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
24 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté libové vepřové plecko osušíme a pokrájíme na malé kostky. Očištěnou cibuli drobně pokrájíme. V kastrólu si na rozehřátém oleji s máslem zpěníme cibuli, přidáme k němu pokrájené maso a za občasného promíchání maso s cibulí smažíme do doby, až se z masa zredukuje šťáva. Poté maso podle chuti osolíme, opepříme, dochutíme chilli, kmínem, sójovou omáčkou, podlijeme vodou a pod poklicí ho při mírné teplotě dusíme přibližně 30 minut. Když je maso téměř měkké, přidáme k němu mraženou baby karotku s hráškem, promícháme a dusíme ještě 7-10 minut. Podle chuti maso se zeleninou můžeme dosolit.
  • 2
    Vepřové maso se zeleninou má lahodnou chuť, podáváme ho hned teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.