Dušené žampiony s bambusem
37 min.

Ingredience
- 500gramůŽampiony čerstvé
- 20mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 1kusCibule
- 200gramůBambusové výhonky
- 6gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 4gramyMaizena - kukuřičný škrob
- 5gramůCukr krupice
- 1decilitrVíno bílé
- 2decilitryVývar zeleninový
- 20mililitrůOmáčka sójová
- 80mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
27 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Na rozpáleném oleji v pánvi zpěníme cibuli nadrobno, přidáme žampiony nakrájené na plátky a prudce opečeme.
- 2Bambusové výhonky nasekáme na menší kusy a přihodíme na pánev, zalijeme sójovou omáčkou, osolíme, opepříme, přidáme cukr a víno. Nakonec podlijeme vývarem a 5 minut necháme zakryté dusit na mírném ohni. Vmícháme maizenu, ještě minutu povaříme a odstavíme. Podáváme pokapané arašídovým olejem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.