Dušené zelí kysané na sádle
24 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůZelí bílé - sterilizované
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaKmín celý
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 50gramůSádlo škvařené
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
165 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
13 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Sádlo vložíe do hrnce, rozpálíme, vložíme oloupanou, na tenké plátky nakrájenou cibuli a osmahneme do zlatova. Posypeme moukou, dobře promícháme, přidáme kmín a přimícháme nescezené zelí. Vše důkladně promícháme, přiklopíme poklicí a dusíme přibližně 15 - 20 minut. Po dobu dušení občas promícháváme.
- 2Hotové zelí dochutíme solí, pepřem, podle potřeby cukrem a odstavíme ze sporáku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 21. 10. 2015
Dušené zelí kysané na sádle
Do zelí jsem nepřidávala kmín, jelikož jsem ho podávala s moravským vrabcem, kde už kmín je. Jinak ho ale dávám. Použila jsem více sádla než uvádí recept a méně soli, ale to záleží na zelí. Raději než tento postup, bych zvolila jiný způsob přípravy. Do podušeného a vařícího zelí bych přidala za stálého míchání rozředěnou a prošlehanou jíšku a nechala ještě vše chvíli povařit.