Dušené zelí s klobásou
70 min.
Ingredience
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 150gramůSádlo vepřové škvařené
- 4kusyKlobása uzená
- 2kusyCibule
- 3kusyBobkový list
- 1špetkaKoriandr mletý
- 10gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
657 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
50 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
14 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Ve velkém hrnci usmažíme na sádle nadrobno nakrájenou cibulku dorůžova. Přidáme bobkový list, koriandr, osolíme, opepříme a za stálého míchání chvíli povaříme.
- 2Mezitím očistíme hlávku zelí, odloupneme spodní listy, zelí rozpůlíme a okrájíme ve větších pruzích od košťálu. Přidáme do hrnce k cibulce a necháme dusit. Asi po 20 minutách, až bude zelí změklé, přidáme na kostičky nakrájenou klobásu a dusíme dohromady za občasného míchání dalších 20 minut. Ihned servírujeme nejlépe s čerstvým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.