Dušený bažant na hruškách a pomerančích
250 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 600gramůHrušky
- 2kusyPomeranče
- 1kusBobkový list
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 1lžičkaSůl
- 2kilogramyBažant obecný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůSlanina vepřová
- 1kusCeler řapíkatý
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
890 kcal
Bílkoviny
79 g
Tuky
53 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Pomeranče oloupeme, odstraníme i bílou slupku, nakrájíme na plátky, šťávu zachytíme. Kůru nakrájíme na jemné proužky, poté 2x spaříme vroucí vodou a scedíme.
- 2Oloupané hrušky nakrájíme na osminky a na troše rozpáleného oleje orestujeme spolu s bobkovým listem.
- 3V kastrolu rozehřejeme olej, zpěníme na něm najemno nakrájenou cibuli, celer a slaninu nakrájené na kostičky. Na tento základ vložíme kuchyňsky upraveného bažanta a z každé strany 2-3min orestujeme.
- 4Maso vyjmeme, do výpeku přidáme pomeranče a hrušky. (několik kousků odložíme do náplně).
- 5Bažanta naplníme zbytkem hrušek promíchaných s hrstkou soli, ovážeme kuchyňským provázkem a vrátíme do kastrolu. Poklademe ho pomerančovou kůrou, podlijeme pomerančovou šťávou, vývarem, ochutíme solí a pepřem a na mírném ohni pod pokličkou dusíme alespoň 3hodiny.
- 6Bažanta podáváme s dušenými hruškami a pomeranči.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.