Dušený celer s rajčaty
65 min.
Ingredience
- 2kusyCeler bulvový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 4kusyRajčata
- 1lžičkaAdžika
- 1lžícePetržel - nať
- 1šálekVývar zeleninový
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
121 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Celer oloupeme, nakrájíme na plátky a uvaříme v mírně osolené vodě.
- 2Plátky měkkého, okapaného celeru rozložíme do zapékací mísy na rozpuštěné máslo, posypeme nasekanou petrželkou a adžikou. Pokryjeme spařenými, oloupanými a na plátky nakrájenými rajčaty, podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
- 3Vhodnou přílohou je rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.