Dušený chřest na smetaně
40 min.
Ingredience
- 150gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 500gramůChřest zelený
- 1špetkaSůl
- 1litrVývar zeleninový
- 15gramůMáslo čerstvé
- 2lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
22 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Vápník
843 mg
Postup přípravy
- 1Očištěný chřest uvaříme do poloměkka v osolené vodě. Chřest zcedíme. Na másle osmahneme jemně nasekanou petrželku, přidáme chřest, zalijeme vývarem z chřestu a dusíme do měkka. Těsně před podáváním ozdobíme šlehanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.