Dušený chřest s rajčaty a artyčoky

30 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
146 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
7 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
10 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chřest omyjeme, oloupeme, odkrojíme konce, výhonky nakrájíme šikmo na delší kousky. Rajčata spaříme v horké vodě, oloupeme, rozřízneme, odstraníme semínka, dužninu pokrájíme na malé kousky.
  • 2
    Z artyčoků odlomíme dlouhé stopky, odstraníme vnější tvrdé listy, odkrojíme špičky zbývajících lístků, podélně je rozčtvrtíme a pokapeme citronovou šťávou.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme olej, prudce na něm za občasného míchání osmažíme artyčoky, poté zmírníme oheň, přidáme chřest, opepříme, osolíme a smažíme ještě 5 minut. Do pánve přisypeme nakrájená rajčata, vše ještě 5 minut při občasném zamíchání smažíme. Přidáme nakrájenou petrželku, dochutíme pepřem, solí a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.