Dušený chřest s rajčaty a artyčoky
30 min.
Ingredience
- 0,5kilogramChřest bílý
- 0,5kilogramArtyčoky
- 2lžíceCitronová šťáva
- 4lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3kusyRajčata
- 1hrstPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
146 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
7 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
10 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Chřest omyjeme, oloupeme, odkrojíme konce, výhonky nakrájíme šikmo na delší kousky. Rajčata spaříme v horké vodě, oloupeme, rozřízneme, odstraníme semínka, dužninu pokrájíme na malé kousky.
- 2Z artyčoků odlomíme dlouhé stopky, odstraníme vnější tvrdé listy, odkrojíme špičky zbývajících lístků, podélně je rozčtvrtíme a pokapeme citronovou šťávou.
- 3V pánvi rozehřejeme olej, prudce na něm za občasného míchání osmažíme artyčoky, poté zmírníme oheň, přidáme chřest, opepříme, osolíme a smažíme ještě 5 minut. Do pánve přisypeme nakrájená rajčata, vše ještě 5 minut při občasném zamíchání smažíme. Přidáme nakrájenou petrželku, dochutíme pepřem, solí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.