Dušený chřest se smetanovou máčkou
35 min.
Ingredience
- 500gramůChřest zelený
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1,5litryVoda pitná
- Omáčka
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 5stroužkůČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 200mililitrůSmetana jihočeská zakysaná15%
- 200mililitrůSmetana ke šlehání 31%
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
200 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
17 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
210 mg
Cukr
735 mg
Postup přípravy
- 1Chřest uvaříme ve vroucí slané vodě se špetkou cukru a necháme okapat.
- 2Mezitím si připravíme smetanovou omáčku: v hlubší pánvi do rozehřátého másla dáme utřený česnek a zalijeme ho kysanou smetanou a šlehačkou a ochutíme solí a pepřem. Při občasném zamíchání směs dusíme až do zahuštění.
- 3Vařený chřest podáváme přelitý smetanovou omáčkou. Pokrm podáváme teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.