Dušený hovězí jazyk
140 min.

Ingredience
- 2kusyCibule
- 400gramůHovězí jazyk
- 2lžičkySůl
- 5kusůPepř černý celý
- 1kusBobkový list
- 5gramůTymián sušený
- 700mililitrůHovězí vývar základní
- 60gramůKarotka
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 600gramůBramborová kaše
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
448 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
23 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Jazyk dobře očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou. Vaříme hodinu a půl v osolené vodě s pepřem, bobkovým listem, tymiánem a cibulí.
- 2Z uvařeného jazyku odstraníme kůžičku a celý vložíme do pekáčku.
- 3Karotku a cibuli nakrájíme na kolečka, bylinky posekáme. Přisypeme do pekáčku, zalijeme hovězím vývarem, pekáček zakryjeme a dusíme v troubě 30 minut.
- 4Hotový jazyk nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.