Dušený hrášek
20 min.
Ingredience
- 600gramůHrášek
- 6kusůŠalotka
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,2litrVoda pitná
- 0,25lžičkaSůl
- 1špetkaCukr krupice
- 3lžícePetržel - nať
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
18 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
10 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Šalotky očistíme a nakrájíme na drobno, petrželovou nať drobně nasekáme.
- 2Na polovině másla zpěníme šalotku, zasypeme moukou, chvíli smažíme a poté zalijeme vodou. Vsypeme hrášek (může být i propláchnutý mražený), cukr a asi 10 minut za častého míchání dusíme.
- 3Před podáváním přidáme zbylé máslo a petrželovou nať.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.