Dušený hrášek s cibulkami

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
7 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na rozehřáté máslo vložíme omytý, na čtvrtky nakrájený hlávkový salát, oloupané cibulky, petrželku, hrášek, lžíci vody, cukr a sůl. Vše dusíme pod pokličkou na mírném ohni a během dušení kastrůlkem jen potřásáme.
  • 2
    Když zelenina změkne, vyjmeme petrželku, vývar slijeme a rozmícháme jej nejdřív se lžící studené vody a potom se žloutkem. Za stálého míchání ohřejeme na pánvičce, ale nevaříme.
  • 3
    Zeleninu rozdělíme na talířky, přelijeme vaječnou směsí a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.