Dušený hrášek s cibulkami
45 min.
Ingredience
- 400gramůHrášek
- 4kusyŠalotka
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1kusPetržel - nať
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1kusSalát hlávkový
- 2lžíceVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
7 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Na rozehřáté máslo vložíme omytý, na čtvrtky nakrájený hlávkový salát, oloupané cibulky, petrželku, hrášek, lžíci vody, cukr a sůl. Vše dusíme pod pokličkou na mírném ohni a během dušení kastrůlkem jen potřásáme.
- 2Když zelenina změkne, vyjmeme petrželku, vývar slijeme a rozmícháme jej nejdřív se lžící studené vody a potom se žloutkem. Za stálého míchání ohřejeme na pánvičce, ale nevaříme.
- 3Zeleninu rozdělíme na talířky, přelijeme vaječnou směsí a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.