Dušený králík po francouzsku
60 min.
Ingredience
- 150gramůSlanina vepřová
- 1šálekVývar z hovězích kostí
- 2decilitryVíno bílé
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej stolní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10kusůŠalotka
- 1kilogramKráličí maso
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
950 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
40 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
20 mg
Cukr
480 mg
Postup přípravy
- 1Králíka omyjeme, odblaníme a nakrájíme na porce.
- 2V kastrole rozehřejeme olej, máslo a slaninu nakrájenou na plátky opečeme po obou stranách. Slaninu vyjmeme a na tuku opečeme osolené a opepřené porce králíka. Maso dále podléváme vývarem a vínem.
- 3K poloměkkému masu přidáme cibulky v celku a společně dodusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.