Dušený králík s liškami
110 min.
Ingredience
- 800gramůKráličí maso
- 160gramůSlanina vepřová
- 40gramůSádlo vepřové škvařené
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- Na houby
- 250gramůLišky čerstvé
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 30gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- Na omáčku
- 180gramůCibule
- 2kusyNové koření celé
- 4kusyPepř černý celý
- 2kusyBobkový list
- 700mililitrůHovězí vývar základní
- 30gramůProtlak rajčatový
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
706 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
52 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
875 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu nakrájíme na klínky, petrželovou nať nasekáme najemno, očištěné a oprané lišky rozpůlíme. Králičí stehna očistíme, opláchneme a osušíme. Poté maso prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme.
- 2Na sádle z obou stran opečeme králičí stehna dozlatova, přeložíme na mísu a držíme na teple. Do výpeku dáme cibuli a osmažíme ji dojata, vmícháme koření, protlak a zarestujeme. Poté zašleháme vývar, vrátíme do omáčky stehna a pod poklicí na mírném plameni dusíme zhruba 60 minut. Měkké maso vyjmeme do čistého kastrolu a držíme na teple. Omáčku na sporáku necháme zredukovat o třetinu.
- 3V mezičase na másle podusíme lišky, během dušení osolíme a opepříme. K houbám přecedíme omáčku a asi 3 minuty povaříme. Omáčku odstavíme a zašleháme do ní po částech máslo.
- 4Králičí stehna podáváme přelitá omáčkou s houbami a posypaná petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.