Dušený lín
50 min.
Ingredience
- 600gramůLín
- 80gramůŠalotka
- 2lžíceCitronová šťáva
- 30gramůMáslo čerstvé
- 125mililitrůVíno bílé
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 1lžičkaSůl
- 500mililitrůVoda pitná
- 0,5kusMasox
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
214 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
7 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
55 mg
Cukr
378 mg
Postup přípravy
- 1Šalotky očistíme, vsypeme do hrnce, zalijeme vodou a vínem. Přidáme citronovou šťávu, masox, worcester, sůl a dusíme doměkka.
- 2K měkkým cibulkám přidáme omyté, osolené porce lína a dál dusíme, až maso změkne. Potom z porcí ryby odstraníme velké kosti a kůži.
- 3Porce upravíme na nahřáté talíře.
- 4Do šťávy přidáme máslo, nasekanou petrželku a necháme přejít varem. Přelijeme přes porce lína a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.