Dušený losos s okurkou
30 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 4kusyLosos - filety
- 2lžíceCitronová šťáva
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 1kusOkurka salátová
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusKopr čerstvý
- 200gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
844 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
59 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Filety omyjeme, osušíme a pokapeme lžící citronové šťávy. V hrnci ohřejeme vývar, vložíme porce lososa a pod pokličkou dusíme těsně pod bodem varu asi 10 minut.
- 2Omytou okurku podélně rozpůlíme a vybereme semínka. Dužinu nakrájíme na tenké plátky, vějířovitě rozložíme na talíře.
- 3Žloutky umícháme ve vodní lázni do krému, tenkým pramínkem přiléváme rozpuštěné máslo a zašleháváme. Ochutíme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
- 4Lososa upravíme na okurkové plátky, přelijeme omáčkou a ozdobíme snítkou kopru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.