Dušený losos s okurkou

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
844 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
59 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filety omyjeme, osušíme a pokapeme lžící citronové šťávy. V hrnci ohřejeme vývar, vložíme porce lososa a pod pokličkou dusíme těsně pod bodem varu asi 10 minut.
  • 2
    Omytou okurku podélně rozpůlíme a vybereme semínka. Dužinu nakrájíme na tenké plátky, vějířovitě rozložíme na talíře.
  • 3
    Žloutky umícháme ve vodní lázni do krému, tenkým pramínkem přiléváme rozpuštěné máslo a zašleháváme. Ochutíme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
  • 4
    Lososa upravíme na okurkové plátky, přelijeme omáčkou a ozdobíme snítkou kopru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.