Dušený pórek se sýrem a vejci
45 min.
Ingredience
- 8kusůPórek
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 80gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceStrouhanka
- 4kusyVejce slepičí
- 150gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
823 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
36 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
13 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Pórek očistíme a uvaříme v osolené vodě. Podélně jej překrojíme a nakrájíme příčně asi 5cm dlouhé řezy.
- 2Nakrájený pórek vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy. Na pórek vyklepneme čtyři vejce a posypeme je nastrouhaným sýrem. Pokropíme smetanou a rozehřátým máslem.
- 3Pečeme v troubě asi 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.