Dušený špenát zapečený s těstovinami Fusilli

68 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
741 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
45 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
5 g
Cukr
919 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do osolené vroucí vody vložíme těstoviny a vaříme tzv. "na skus", zhruba 12 minut. Poté těstoviny scedíme, necháme okapat a v míse je promícháme s máslem.
  • 2
    Špenát očistíme, opereme, nakrájíme a ve vlastní šťávě dusíme přibližně 8 minut. Ke špenátu přidáme máslo, sůl, pepř. Vmícháme mouku, kterou jsme rozšlehali ve smetaně a za stálého míchání na mírném plameni vaříme do zhoustnutí.
  • 3
    Do olejem vymazaného pekáče vložíme polovinu těstovin, poklademe špenátem, přikryjeme druhou polovinou těstovin. Směs přelijeme smetanou s rozšlehanými vejci a v předehřáté troubě pečeme, až těstoviny zezlátnou, zhruba 40 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 7. 9. 2015
Dušený špenát zapečený s těstovinami Fusilli
Recept je jednoduchý a chutný. Jako Fusilli těstoviny jsem zvolila tříbarevné, které máme rádi a opravdu mohu doporučit. Jen bych možná podotkla, že 450 ml Smetany 12% bylo moc, zvolila bych menší dávku. Přeji všem dobrou chuť. 🙂