Dušený špenát zapečený s těstovinami Fusilli
68 min.
Ingredience
- 30gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka polohrubá
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 450gramůŠpenát listový čerstvý
- 120mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- Na fusilli
- 1,5litryVoda pitná
- 30gramůMáslo čerstvé
- 250gramůTěstoviny Fusilli
- 0,5lžičkaSůl
- Na přelití
- 450mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 4kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
741 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
45 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
5 g
Cukr
919 mg
Postup přípravy
- 1Do osolené vroucí vody vložíme těstoviny a vaříme tzv. "na skus", zhruba 12 minut. Poté těstoviny scedíme, necháme okapat a v míse je promícháme s máslem.
- 2Špenát očistíme, opereme, nakrájíme a ve vlastní šťávě dusíme přibližně 8 minut. Ke špenátu přidáme máslo, sůl, pepř. Vmícháme mouku, kterou jsme rozšlehali ve smetaně a za stálého míchání na mírném plameni vaříme do zhoustnutí.
- 3Do olejem vymazaného pekáče vložíme polovinu těstovin, poklademe špenátem, přikryjeme druhou polovinou těstovin. Směs přelijeme smetanou s rozšlehanými vejci a v předehřáté troubě pečeme, až těstoviny zezlátnou, zhruba 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 7. 9. 2015
Dušený špenát zapečený s těstovinami Fusilli
Recept je jednoduchý a chutný. Jako Fusilli těstoviny jsem zvolila tříbarevné, které máme rádi a opravdu mohu doporučit. Jen bych možná podotkla, že 450 ml Smetany 12% bylo moc, zvolila bych menší dávku. Přeji všem dobrou chuť. 🙂