Dušený telecí jazyk
60 min.
Ingredience
- 2kusyTelecí jazyk
- 500mililitrůVoda pitná
- 2kusyCibule
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 5plátkůSlanina vepřová
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
797 kcal
Bílkoviny
90 g
Tuky
29 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Jazyky omyjeme, zalijeme v hrnci studenou vodou, osolíme, povaříme a slijeme.
- 2V kastrole rozpustíme nadrobno nakrájenou slaninu, ve které jazyky lehce opečeme a přendáme do jiné nádoby. Na tuku v kastrole necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli, přidáme mouku, zalijeme částí vývaru z jazyka, vrátíme maso, přisolíme, opepříme, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dusíme doměkka.
- 3Hotové jazyky ponoříme do studené vody, oloupeme, nakrájíme přes maso a upravíme na talíře. Přelijeme omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.