Dušený telecí jazyk

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
797 kcal
Bílkoviny
90 g
Tuky
29 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jazyky omyjeme, zalijeme v hrnci studenou vodou, osolíme, povaříme a slijeme.
  • 2
    V kastrole rozpustíme nadrobno nakrájenou slaninu, ve které jazyky lehce opečeme a přendáme do jiné nádoby. Na tuku v kastrole necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli, přidáme mouku, zalijeme částí vývaru z jazyka, vrátíme maso, přisolíme, opepříme, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dusíme doměkka.
  • 3
    Hotové jazyky ponoříme do studené vody, oloupeme, nakrájíme přes maso a upravíme na talíře. Přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.