Dušený úhoř s fenyklem
63 min.
Ingredience
- 800gramůÚhoř mořský
- 1decilitrOcet vinný červený
- 20gramůSůl mořská
- 100gramůPastinák
- 5gramůSůl
- 4gramyPepř cayenský
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 20gramůCitronová kůra
- 40gramůPetržel kudrnka
- 300gramůFenykl čerstvý
- 30gramůZázvor celý
- 1,4decilitryOlej sezamový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
776 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
60 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
439 mg
Postup přípravy
- 1Úhoře opláchneme, dobře osušíme a nakrájíme na proužky. Rozložíme na tác a pokapeme octem, posypeme solí a necháme 8 minut marinovat. Ve woku rozpálíme olej a maso necháme 5 minut smažit za občasného promíchání. Přidáme strouhaný zázvor a na kousky nakrájený pastinák a fenykl a 4 minuty necháme opékat. Osolíme, opepříme cayenským pepřem, podlijeme vývarem a necháme 8 minut dusit.
- 2Podáváme ozdobené petrželkou a nahrubo nastrouhanou čerstvou citronovou kůrou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.