Dušený vepřový bůček v mléku

125 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
977 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
96 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
786 mg
Cukr
51 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřový libový bůček bez kosti s kůží omyjeme a osušíme. Z každé strany ho osolíme, posypeme drceným kmínem, čerstvě pomletým pepřem, na vnitřní stranu poklademe plátky česneku, bůček pevně stočíme a svážeme provázkem.
  • 2
    Ve velkém hlubším hrnci rozpálíme olej s máslem a maso z každé strany osmažíme dozlatova. Poté přilijeme 6 dl mléka, hrnec zakryjeme a při mírné teplotě maso dusíme 90 minut. Pokud maso není celé ponořené, během dušení povrch potíráme mlékem.
  • 3
    Ke konci dušení by mělo mít mléko hnědou barvu, pokud tak není, pokličku odkryjeme a vaříme, dokud zbytek mléka nezhnědne a nevznikne z něj "hnědá kaše" - výpek.
  • 4
    Měkké maso vyjmeme, odstraníme provázek a necháme maso asi 5 minut vychladnout. Mezitím si z mléčného výpeku odstraníme tuk, pak ho zředíme vodou, necháme přejít varem a přecedíme přes síto do malého rendlíku.
  • 5
    Maso pokrájíme na plátky, polijeme mléčným výpekem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.