Dvoubarevný zelný salát
30 min.
Ingredience
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžičkaCukr krupice
- 2lžíceOlej salátový
- 1špetkaKmín drcený
- 1kusCibule
- 0,5kusZelí hlávkové červené
- 0,5hrnekVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5kusZelí hlávkové bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
128 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
4 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
8 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Očištěné zelí jemně nakrouháme. Červené zelí zalijeme trochou vody okyselené octem a chvíli povaříme. Bílé zelí okmínujeme, přidáme syrové.
- 2Připravíme zálivku z vody, octa, cukru a soli, nalijeme ji na oboje zelí, salát dobře promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.