Dýně na smetaně
50 min.
Ingredience
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1000gramůDýně
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
21 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, na kostky nakrájenou dýni povaříme v osolené vodě asi 10 minut. Vyjmeme a kostky nakrájíme na silnější nudličky.
- 2Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vodou a povaříme na řidší omáčku. Nalijeme ji na nudličky dýně a dusíme je doměkka.
- 3Nakonec do pokrmu přidáme zakysanou smetanu, ocet a podle chuti sůl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.