Dýně plněná mletým masem

100 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
29 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
7 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli pokrájíme na drobno, osmahneme na rozpáleném másle, přidáme mleté maso, všechno koření, osolíme, vmícháme jogurt a na mírném ohni dusíme do měkka. Můžeme průběžně mírně podlévat vodou.
  • 2
    Dýni očistíme, vršek odřízneme, vnitřek vydlabeme. Do vychladlé masové směsi vmícháme vejce, směsí dýni naplníme. Uzavřeme ji, vršek zajistíme párátky. Dýni potřeme olejem, zabalíme do alobalu a v mírně vyhřáté troubě pečeme cca 60 minut. Hotovou dýni doplníme krájenými rajčaty a podáváme.
  • 3
    Horké koření [39441]:
  • 4
    koriandr, kardamom a kmín na sucho upražíme v pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.