Dýně plněná mletým masem
100 min.
Ingredience
- 1kusDýně
- 250gramůVepřové maso mleté
- 1kusCibule
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceJogurt bílý
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 4kusyRajčata
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaGaram masala
- 2lžíceOlej rostlinný
- Horké koření [39441]
- 1lžičkaHřebíček
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 2lžičkyKardamom
- 2lžičkyKmín celý
- 4lžičkyKoriandr celý
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- 1lžičkaSkořice celá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
29 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
7 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Cibuli pokrájíme na drobno, osmahneme na rozpáleném másle, přidáme mleté maso, všechno koření, osolíme, vmícháme jogurt a na mírném ohni dusíme do měkka. Můžeme průběžně mírně podlévat vodou.
- 2Dýni očistíme, vršek odřízneme, vnitřek vydlabeme. Do vychladlé masové směsi vmícháme vejce, směsí dýni naplníme. Uzavřeme ji, vršek zajistíme párátky. Dýni potřeme olejem, zabalíme do alobalu a v mírně vyhřáté troubě pečeme cca 60 minut. Hotovou dýni doplníme krájenými rajčaty a podáváme.
- 3Horké koření [39441]:
- 4koriandr, kardamom a kmín na sucho upražíme v pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.