Dýně se solí a pepřem a omáčkou

25 min.
Vietnam

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
26 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pepř nahrubo nadrtíme v hmoždíři. Dýni oloupeme a zbavíme ji semínek. Nakrájíme ji na měsíčky.
  • 2
    Pepř smícháme s oběma moukami, solí a jednou nasekanou chilli papričkou. V této směsi obalíme dýni a smažíme ji v rozpáleném oleji asi 2 minuty z každé strany. Pokládáme na papírovou utěrku, abychom odsáli přebytečný tuk.
  • 3
    Dýni podáváme s nakrájenými jarními cibulkami a dipem.
  • 4
    Dip si připravíme tak, že nasekanou chilli papričku smícháme s okurkou, kterou nakrájíme na co nejmenší kostičky, najemno nakrájenou cibulí, octem, cukrem a rybí omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 16. 4. 2017
Dýně se solí a pepřem a omáčkou
Skvělý tip 😁