Dýně se solí a pepřem a omáčkou
25 min.
Ingredience
- 85gramůMouka kukuřičná
- 85gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžičkyPepř černý celý
- 1lžičkaSůl
- 2kusyChilli paprička
- 6kusůCibulka jarní
- 1kusOkurka salátová
- 1kusCibule červená
- 100mililitrůOcet vinný
- 1lžíceCukr třtinový
- 2lžičkyOmáčka rybí
- 100mililitrůOlej slunečnicový
- 400gramůDýně
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
26 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Pepř nahrubo nadrtíme v hmoždíři. Dýni oloupeme a zbavíme ji semínek. Nakrájíme ji na měsíčky.
- 2Pepř smícháme s oběma moukami, solí a jednou nasekanou chilli papričkou. V této směsi obalíme dýni a smažíme ji v rozpáleném oleji asi 2 minuty z každé strany. Pokládáme na papírovou utěrku, abychom odsáli přebytečný tuk.
- 3Dýni podáváme s nakrájenými jarními cibulkami a dipem.
- 4Dip si připravíme tak, že nasekanou chilli papričku smícháme s okurkou, kterou nakrájíme na co nejmenší kostičky, najemno nakrájenou cibulí, octem, cukrem a rybí omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 16. 4. 2017
Dýně se solí a pepřem a omáčkou
Skvělý tip 😁