Dýňová buchta s čokoládovými kousky
50 min.
Ingredience
- 256gramůNoe Pšeničná mouka hladká světlá
- 1,5lžičkySkořice mletá
- 0,75lžičkaZázvor mletý
- 0,5lžičkaNové koření mleté
- 0,5lžičkaHřebíček mletý
- 1lžičkaKypřící prášek do pečiva
- 1lžičkaSůl
- 227gramůMáslo čerstvé
- 110gramůCukr třtinový
- 150gramůCukr krupice
- 1kusVejce slepičí
- 150gramůDýňové pyré
- 150gramůČokoládové kousky
Počet porcí:
18Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
197 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
13 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
636 mg
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřeme na 180 °C.
- 2Ve velké míse smícháme mouku, skořici, zázvor, nové koření, hřebíček, kypřící prášek a sůl.
- 3Máslo vyšleháme s oběma cukry do pěny. Cukry by se měly rozpustit. Poté přidáme vejce, vanilku a dýňové pyré. Když se směs kompletně spojí, vmícháme suché ingredience.
- 4Nakonec přimícháme ještě čokoládové kousky, jednu třetinu si dáme stranou.
- 5Těsto nalijeme do vyšší pečící formy o velikosti cca 32 x 22 cm. Posypeme zbylou čokoládou a pečeme 30-35 minut.
- 6Podáváme po vychlazení.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.