Dýňová musaka
80 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceMouka polohrubá
- 400gramůMaso mleté - mix
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůRajčata
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1šálekSmetana 12% (konzumní)
- 800gramůDýně
- 2kusyVejce slepičí
- 2,5litryVoda pitná
- 1kusCibule
- 100mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
727 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
64 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Dýni oloupeme a dužinu nakrájíme na plátky. Namočíme je do osolené vody asi na 1 hodinu. Plátky vyjmeme, osušíme, obalíme v polohrubé mouce a osmažíme na horkém oleji (50 ml) dorůžova.
- 2Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme mleté maso a dusíme. Když se voda odpaří, přidáme mletou papriku, pepř a oloupaná, nadrobno nakrájená rajčata. Vše krátce podusíme.
- 3Na dno máslem vymaštěného pekáče položíme plátky smažené dýně, vrstvu mletého masa a opět plátky dýně, které tvoří vrchní vrstvu. Pečeme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě.
- 4Nakonec pokrm zalijeme trochou smetany rozmíchané s 2 vejci a dopečeme dorůžova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.