Dýňová polévka
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusDýně
- 1špetkaSůl
- 1litrVývar zeleninový
- 2lžíceOlej stolní
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
728 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
47 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Z opláchnuté dýně odkrojíme vršek a ze středu odstraníme semínka. Dužinu opatrně odřízneme a poté ji vydlabeme.
- 2Cibuli osmahneme v hrnci, přidáme k ní kousky dýně a zlehka osmahneme.
- 3Zalijeme vývarem a vaříme do změknutí, poté rozmixujeme na pyré.
- 4Přidáme smetanu, máslo a vše důkladně promícháme.
- 5Osolíme a opepříme.
- 6Před podáváním ji nalijeme do vydlabané dýně.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.