Dýňová polévka

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
728 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
47 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z opláchnuté dýně odkrojíme vršek a ze středu odstraníme semínka. Dužinu opatrně odřízneme a poté ji vydlabeme.
  • 2
    Cibuli osmahneme v hrnci, přidáme k ní kousky dýně a zlehka osmahneme.
  • 3
    Zalijeme vývarem a vaříme do změknutí, poté rozmixujeme na pyré.
  • 4
    Přidáme smetanu, máslo a vše důkladně promícháme.
  • 5
    Osolíme a opepříme.
  • 6
    Před podáváním ji nalijeme do vydlabané dýně.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.