Dýňová polévka s batáty a nivou
90 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusDýně
- 400gramůBrambory sladké (Batáty)
- 60mililitrůOlej olivový
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1,5litryVývar zeleninový
- 125gramůVíno Marsala
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- Omáčka
- 130gramůSýr Niva (Rokfór)
- 250mililitrůZakysaná smetana
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
19 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Dýni a batáty omyjeme, očistíme, nakrájíme na špalíčky a vložíme na plech. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli.
- 2Vše zakápneme olivovým olejem a posypeme skořicí a muškátovým oříškem. Plech vložíme do trouby a pečeme 60 minut.
- 3Po upečení plech vyjmeme z trouby, upečenou zeleninu necháme vychladnout a rozmixujeme ji.
- 4Rozmixovanou hmotu vložíme do hrnce a přilijeme 1,5 litru zeleninového vývaru.
- 5Polévku přivedeme k varu, přidáme marsalu, osolíme a opepříme.
- 6V misce rozmixujeme zakysanou smetanu s nivou tak, aby vznikla hladká hmota.
- 7Polévku rozléváme do připravených talířů a pokapeme sýrovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.