Dýňová polévka s batáty a nivou

90 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
19 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Dýni a batáty omyjeme, očistíme, nakrájíme na špalíčky a vložíme na plech. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli.
  • 2
    Vše zakápneme olivovým olejem a posypeme skořicí a muškátovým oříškem. Plech vložíme do trouby a pečeme 60 minut.
  • 3
    Po upečení plech vyjmeme z trouby, upečenou zeleninu necháme vychladnout a rozmixujeme ji.
  • 4
    Rozmixovanou hmotu vložíme do hrnce a přilijeme 1,5 litru zeleninového vývaru.
  • 5
    Polévku přivedeme k varu, přidáme marsalu, osolíme a opepříme.
  • 6
    V misce rozmixujeme zakysanou smetanu s nivou tak, aby vznikla hladká hmota.
  • 7
    Polévku rozléváme do připravených talířů a pokapeme sýrovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.