Dýňová polévka s parmezánem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
601 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
18 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vyzrálou dýni oloupeme, rozkrojíme a odstraníme semena a dužinu nakrájíme nadrobno. Nastrouháme parmezán a dáme ohřát drůbeží vývar.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme kostičky dýně, zesílíme oheň a dýni zprudka opékáme. Když je zcela měkká, přimícháme nastrouhaný parmezán a zalijeme horkým vývarem. Když polévka začne vřít, zmírníme oheň a zvolna vaříme asi 10 minut.
  • 3
    Necháme polévku trochu zchladnout, rozmixujeme ji, propasírujeme sítem a zjemníme smetanou.
  • 4
    Opět ji přivedeme k varu, osolíme (pozor, parmezán je dostatečně slaný), opepříme čerstvě umletým pepřem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.