Dýňová polévka s parmezánem
40 min.
Ingredience
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2kilogramyDýně
- 25gramůSýr Parmezán
- 1,2litryVývar drůbeží
- 3lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
601 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
18 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Vyzrálou dýni oloupeme, rozkrojíme a odstraníme semena a dužinu nakrájíme nadrobno. Nastrouháme parmezán a dáme ohřát drůbeží vývar.
- 2V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme kostičky dýně, zesílíme oheň a dýni zprudka opékáme. Když je zcela měkká, přimícháme nastrouhaný parmezán a zalijeme horkým vývarem. Když polévka začne vřít, zmírníme oheň a zvolna vaříme asi 10 minut.
- 3Necháme polévku trochu zchladnout, rozmixujeme ji, propasírujeme sítem a zjemníme smetanou.
- 4Opět ji přivedeme k varu, osolíme (pozor, parmezán je dostatečně slaný), opepříme čerstvě umletým pepřem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.