Dýňová polévka se špenátem a hráškem
40 min.
Ingredience
- 1000gramůDýně
- 2kusyPórek
- 1litrVývar zeleninový
- 1špetkaSůl
- 30gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 250gramůŠpenát listový čerstvý
- 300mililitrůSmetana
- 0,25lžičkaMuškátový oříšek
- 150gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
616 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
38 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
8 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Dýňovou dužinu nakrájíme na kousky dlouhé asi 2cm.
- 2V hrnci na 100g rozehřátého másla podusíme očištěný, na kolečka nakrájený pórek asi 10 minut doměkka. Přilijeme vývar, přidáme kostičky dýně, muškátový oříšek, osolíme a opepříme. Pod pokličkou zvolna vaříme doměkka.
- 3V kastrolu rozehřejeme zbylé máslo, přidáme nasekaný špenát a podusíme asi 3 minuty.
- 4Polévku rozmixujeme, vmícháme do ní smetanu a nakonec přidáme okapaný hrášek a podušený špenát. Polévku prohřejeme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.