Dýňové čatní citrónové
70 min.
Ingredience
- 2kilogramyDýně
- 2kusyCitrony
- 1lžičkaZázvor mletý
- 200gramůRozinky tmavé
- 100gramůCukr krupice
- 3lžíceMed včelí
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 1lžičkaSůl
- 0,5litrOcet vinný červený
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
912 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
2 g
Sacharidy
222 g
Vláknina
10 g
Cukr
87 g
Postup přípravy
- 1Žlutou dýni oloupeme, lžící odstraníme semínka a měkkou dužinu. Dýni nakrájíme na malé kousky, které položíme do velké pánve. Přidáme citron spařený horkou vodou, který nakrájíme na tenké plátky. Potom přidáme zázvor, předem namočené rozinky, nakonec zalijeme vínem a vodou. Směs promícháme a za častého míchání dusíme přibližně 30 minut.
- 2Do směsi přisypeme cukr, med, dochutíme chilli kořením, solí, pepřem. Pokračujeme v dušení ještě 10 minut, aby směs dostala pravou hustotu. Ještě teplou směs naplníme do skleniček, zavíčkujeme a obrátíme víčky dolů. Potom vrátíme zpátky, necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.