Dýňové čatní citrónové

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
912 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
2 g
Sacharidy
222 g
Vláknina
10 g
Cukr
87 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žlutou dýni oloupeme, lžící odstraníme semínka a měkkou dužinu. Dýni nakrájíme na malé kousky, které položíme do velké pánve. Přidáme citron spařený horkou vodou, který nakrájíme na tenké plátky. Potom přidáme zázvor, předem namočené rozinky, nakonec zalijeme vínem a vodou. Směs promícháme a za častého míchání dusíme přibližně 30 minut.
  • 2
    Do směsi přisypeme cukr, med, dochutíme chilli kořením, solí, pepřem. Pokračujeme v dušení ještě 10 minut, aby směs dostala pravou hustotu. Ještě teplou směs naplníme do skleniček, zavíčkujeme a obrátíme víčky dolů. Potom vrátíme zpátky, necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.