Dýňové noky
35 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 500gramůDýně
- 150gramůMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 1špetkaMuškátový květ
- 50gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceSýr Parmezán
- 1kusVejce slepičí
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
16 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme doměkka. Zvlášť uvaříme očištěnou a nakrájenou dýni. Vše scedíme a necháme vychladnout. Poté ve větším hrnci přivedeme k varu vodu se špetkou soli.
- 2Brambory a dýni najemno nastrouháme nebo prolisujeme lisem na brambory, smícháme s moukou, přidáme vejce, muškátový oříšek, ochutíme solí a vypracujeme jemné těsto. Rozdělíme na čtvrtiny, z každé vyválíme váleček a nakrájíme na asi 1cm dlouhé špalíčky. Zlehka poprášíme moukou, vhodíme do vroucí vody, promícháme aby se odlepily ode dna a uvaříme. Jakmile vyplavou, vaříme 1minutu a vyjmeme.
- 3Noky rozdělíme na talíře, přelijeme rozpuštěným máslem, posypeme strouhaným parmazánem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.