Dýňové noky

35 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
16 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme doměkka. Zvlášť uvaříme očištěnou a nakrájenou dýni. Vše scedíme a necháme vychladnout. Poté ve větším hrnci přivedeme k varu vodu se špetkou soli.
  • 2
    Brambory a dýni najemno nastrouháme nebo prolisujeme lisem na brambory, smícháme s moukou, přidáme vejce, muškátový oříšek, ochutíme solí a vypracujeme jemné těsto. Rozdělíme na čtvrtiny, z každé vyválíme váleček a nakrájíme na asi 1cm dlouhé špalíčky. Zlehka poprášíme moukou, vhodíme do vroucí vody, promícháme aby se odlepily ode dna a uvaříme. Jakmile vyplavou, vaříme 1minutu a vyjmeme.
  • 3
    Noky rozdělíme na talíře, přelijeme rozpuštěným máslem, posypeme strouhaným parmazánem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.