Dýňové rizoto s chřestem
25 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 250gramůRýže Arborio
- 200mililitrůVíno bílé
- 250gramůDýně
- 1lžíceTymián čerstvý
- 700mililitrůVývar zeleninový
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 100gramůSýr Parmezán
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 12kusůChřest zelený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
633 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
19 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ve velkém rozpáleném hrnci osmažíme na oleji pokrájenou cibulku doměkka, přisypeme rýži a za stálého míchání smažíme. Po 3 minutách přilijeme víno a necháme provařit. Přidáme dýni, oloupanou a nakrájenou na kostičky, a tymián. Promícháme a přilijeme dvě naběračky vývaru. Vývar přidáváme po naběračkách tak, aby se předchozí vstřebat. Za 15 minut přisypeme chřest nakrájený na malé kostičky.
- 2Když je rýže měkká, sundáme hrnec z plotny, přimícháme máslo, sůl, pepř a strouhaný parmezán.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.