Dýňové rizoto s ementálem
45 min.
Ingredience
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 6kusůCibulka jarní
- 250gramůRýže dlouhozrnná
- 250gramůDýně
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 50gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
9 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V hrnci ohřejeme zeleninový vývar a chvíli ho na mírném ohni povaříme. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Dýni očistíme, oloupeme a dužinu nastrouháme.
- 2V hrnci rozpálíme olej a jarní cibulku na něm osmahneme. Přidáme nastrouhanou dýni a dusíme 5 minut. Okořením muškátovým oříškem a přimícháme rýži. Mícháme, dokud se rýže nenasaje tukem.
- 3Za stálého míchání přiléváme do hrnce k rýži a dýni horký zeleninový vývar, tekutinu vždy necháme nasáknout do rýže a pak přilijeme zase trochu vývaru. Takto pracujeme, dokud nespotřebujeme všechen vývar.
- 4Nakonec vše osolíme, opepříme a posypeme nastrouhaným ementálem.
- 5Servírujeme na připravené talíře a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.