Dýňové rizoto s parmezánem
60 min.
Ingredience
- 1kusMrkev kořen
- 500gramůDýně
- 1kusCibule
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 900mililitrůVývar z hovězích kostí
- 200gramůRýže carnaroli
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 75gramůSýr Parmezán
- 2lžícePetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
28 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme dýni, zbavíme ji semen a nakrájíme na stejně velké kostky. Mrkev a cibuli nakrájíme na kostičky.
- 2V hrnci zahřejeme 2 polévkové lžíce másla a podusíme na něm veškerou zeleninu. Zhruba po 25 minutách vyjmeme 1/3 kostek dýně a odložíme je stranou.
- 3Zbylou zeleninu rozmačkáme vidličkou, vmícháme rýži a podle chuti osolíme, opepříme a přidáme cukr s muškátem. Postupně přiléváme horký vývar, za stálého míchání asi 25 minut vaříme. Těsně před dovařením vložíme zbylé kostky dýně.
- 4Do připraveného rizota vmícháme zbylé máslo, polovinu strouhaného parmezánu a nasekanou petrželku.
- 5Pokrm na talíři posypeme druhou částí parmezánu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.