Dýňové suflé
70 min.
Ingredience
- 1kusDýně
- 4kusyVejce slepičí
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 1,5litryVoda pitná
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 375mililitrůMléko odtučněné
- 2lžičkyOlej olivový
- 2lžíceStrouhanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
21 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme středně velkou dýni, vybereme semena a dužinu rozkrájíme na kostky. Dále rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků a umeleme pepř.
- 2Dýňovou dužinu (asi 400 g) vložíme do hrnce s vařící vodou a vaříme 20-25 minut, když dužina změkne, rozmačkáme ji. Mezitím ve vyšší pánvi nasypeme do rozpuštěného másla hladkou mouku, za stálého míchání ji asi 3 minuty pražíme a pak postupně přiléváme mléko. Stále mícháme, až vznikne hustý bešamel. Pánev odstavíme, do směsi všleháme žloutky, přimícháme rozmačkanou dýni a směs opepříme. Z vaječných bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do dýňové směsi.
- 3Do olejem vymazaných a strouhankou vysypaných zapékacích misek nalijeme připravenou směs a misky vložíme do trouby, předehřáté na 200 °C, při této teplotě pečeme suflé 20-25 minut.
- 4Když suflé nabude a zezlátne, vyjmeme misky z trouby a hotový pokrm hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.