Dýňový koláč s mandlovou krustou

105 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
20 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
2 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dýni omyjeme, oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme na kostky. Kousky dýně vložíme do kastrolu, podlijeme vodou a přivedeme k varu. Kastrol přiklopíme pokličkou a 30 minut dusíme. Poté vodu slijeme a dýně rozmixujeme pomocí ručního mixéru.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. V míse smícháme mouku, sůl, máslo, 4 lžíce vody a vypracujeme tuhé těsto. Na pomoučněném vále těsto vyválíme do kruhu a poté přeneseme do koláčové formy. Formu vložíme do trouby a pečeme asi 10 minut. Poté vyjmeme z trouby.
  • 3
    Dýňové pyré smícháme s kondenzovaným mlékem, vejce, cukrem, skořicí, zázvorem, muškátovým oříškem a promícháme. Dýňovou směs rozetřeme na předpečené těsto a znova vložíme do trouby.
  • 4
    V kastrůlku rozpustíme máslo, přimícháme mandle, cukr a mícháme, dokud se máslo nevsákne.
  • 5
    V troubě předehřejeme gril. Mandlovou hmotu rozetřeme na vychladlý koláč a vložíme na 5 minut grilovat do trouby. Necháme vychladnout, zdobíme zakysanou smetanou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.