Dýňový salát s červenou řepou
20 min.
Ingredience
- 250gramůDýně
- 1kusJablka
- 220gramůČervená řepa
- 1kusCibulka lahůdková
- 1kusCibule červená
- 2lžíceVoda pitná
- 1lžícesirup agávový
- 3lžíceOlej sezamový
- 1,5lžíceCitrónová šťáva
- 0,5lžičkaPepř bílý
- Na ozdobení
- 1hrstSalát ledový
- 3lžíceŘeřicha
- 2lžíceOříšky piniové
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
20 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
8 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme si salátové listy, setřepeme z nich vodu a rozložíme je na dva mělké talíře.
- 2Máslovou omytou dýni rozpůlíme, vydlabeme z ní semínka, polovinu (asi 250g) nastrouháme na hrubším struhadle do mísy. Omyté a osušené sladké jablko a oloupané malé červené řepy (220g) nastrouháme na tenké hranolky, které přidáme k dýni. Ještě si oloupeme malou červenou a lahůdkovou cibuli a pokrájené na tenká kolečka je dáme do mísy a promícháme s vodou. Vše ochutíme lahodným olejem, agávovým sirupem, solí, pepřem a citrónovou šťávou.
- 3Salát zlehka promícháme, rozdělíme ho na talíře s připravenými listy hlávkového salátu, posypeme výhonky řeřichy, piniovými oříšky a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.