Dýňový salát s červenou řepou

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
20 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
8 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme si salátové listy, setřepeme z nich vodu a rozložíme je na dva mělké talíře.
  • 2
    Máslovou omytou dýni rozpůlíme, vydlabeme z ní semínka, polovinu (asi 250g) nastrouháme na hrubším struhadle do mísy. Omyté a osušené sladké jablko a oloupané malé červené řepy (220g) nastrouháme na tenké hranolky, které přidáme k dýni. Ještě si oloupeme malou červenou a lahůdkovou cibuli a pokrájené na tenká kolečka je dáme do mísy a promícháme s vodou. Vše ochutíme lahodným olejem, agávovým sirupem, solí, pepřem a citrónovou šťávou.
  • 3
    Salát zlehka promícháme, rozdělíme ho na talíře s připravenými listy hlávkového salátu, posypeme výhonky řeřichy, piniovými oříšky a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.