Dýňový salát s cuketou, cibulí a pórkem
50 min.
Ingredience
- 800gramůDýně
- 4kusyCuketa
- 1kusCibule
- 0,5kusPórek
- 2stroužkyČesnek
- 1decilitrOlej olivový
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžičkyPepř 4 barev
- Dresing
- 2stroužkyČesnek
- 3lžíceOcet Sherry
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1lžíceBazalka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
20 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Dýni a cuketu omyjeme a osušíme. Dýni rozkrojíme, vydlabeme semínka a odstraníme vnitřní vlákna. Dýni nakrájíme na tenké plátky i s kůrou. Cuketu nakrájíme na plátky silné asi 7 mm. Cibuli a pórek očistíme, omyjeme a tence nakrájíme. Oloupaný česnek (2 stroužky) posekáme nadrobno.
- 2V pánvi rozpálíme olej a postupně restujeme plátky dýně a cukety spolu s česnekem. (Postupně přidáváme podle potřeby olej.) Orestované plátky osolíme, posypeme čerstvě mletým pepřem 4 barev. Vyjmeme je a rozložme na velkou mísu. Na zbylý omastek přidáme máslo, na něm orestujeme dorůžova cibuli s pórkem. Zeleninu vyjmeme z omastku, ozdobíme jí cuketu s dýní.
- 3Omyjeme kopr s bazalkou a drobně je pokrájíme. Česnek utřeme.
- 4Do misky dáme ocet, bylinky, česnek, sůl a pepř. Promíchaným dresingem přelijeme všechnu zeleninu, překryjeme ji potravinářskou fólií a necháme 1 hodinu odležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.