Dýňový salát s cuketou, cibulí a pórkem

50 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
20 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dýni a cuketu omyjeme a osušíme. Dýni rozkrojíme, vydlabeme semínka a odstraníme vnitřní vlákna. Dýni nakrájíme na tenké plátky i s kůrou. Cuketu nakrájíme na plátky silné asi 7 mm. Cibuli a pórek očistíme, omyjeme a tence nakrájíme. Oloupaný česnek (2 stroužky) posekáme nadrobno.
  • 2
    V pánvi rozpálíme olej a postupně restujeme plátky dýně a cukety spolu s česnekem. (Postupně přidáváme podle potřeby olej.) Orestované plátky osolíme, posypeme čerstvě mletým pepřem 4 barev. Vyjmeme je a rozložme na velkou mísu. Na zbylý omastek přidáme máslo, na něm orestujeme dorůžova cibuli s pórkem. Zeleninu vyjmeme z omastku, ozdobíme jí cuketu s dýní.
  • 3
    Omyjeme kopr s bazalkou a drobně je pokrájíme. Česnek utřeme.
  • 4
    Do misky dáme ocet, bylinky, česnek, sůl a pepř. Promíchaným dresingem přelijeme všechnu zeleninu, překryjeme ji potravinářskou fólií a necháme 1 hodinu odležet.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.