Džem z reveně a jahod
20 min.
Ingredience
- 500gramůReveň (Rebarbora)
- 1kusVanilkový lusk
- 500gramůCukr želírovací
- 500gramůJahody zahradní
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
222 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Jahody omyjeme a necháme okapat. Lehce je rozmělníme vidličkou. Reveň omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Vanilkový lusk podélně rozkrojíme a vydlabeme dřeň.
- 2Lusk, dřeň, ovoce a želírovací cukr vložíme do hrnce a za stálého míchání uvedeme do varu. Vaříme 4 minuty, potom vyjmeme lusk.
- 3Horkým džemem naplníme čisté sklenice, dobře uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru asi na 5 minut. Necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.