Džem z reveně a jahod

20 min.
Česká republika
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
222 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jahody omyjeme a necháme okapat. Lehce je rozmělníme vidličkou. Reveň omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Vanilkový lusk podélně rozkrojíme a vydlabeme dřeň.
  • 2
    Lusk, dřeň, ovoce a želírovací cukr vložíme do hrnce a za stálého míchání uvedeme do varu. Vaříme 4 minuty, potom vyjmeme lusk.
  • 3
    Horkým džemem naplníme čisté sklenice, dobře uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru asi na 5 minut. Necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.