Džuveč z pórku

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
633 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
51 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý pórek zbavíme zelených částí, nakrájíme na špalíčky dlouhé asi 5cm a zalijeme osolenou vařící vodou. Chvíli povaříme a vodu scedíme.
  • 2
    V kastrole rozehřejeme olej a špalíčky pórku na něm asi 15 minut opékáme. Potom přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou papriku, mletou papriku, omytá rajčata nakrájená na plátky a rýži. Vše osolíme, zalijeme vývarem z pórku a dusíme do změknutí rýže asi 20 minut (nejlépe v troubě).
  • 3
    Pokrm podáváme pokapaný citronovou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.