Džuveč z pórku
60 min.
Ingredience
- 2decilitryOlej rostlinný
- 600gramůPórek
- 500gramůRajčata
- 75gramůRýže loupaná
- 3decilitryVoda pitná
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1kusPaprika červená
- 2lžičkyPaprika mletá pálivá
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
633 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
51 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Omytý pórek zbavíme zelených částí, nakrájíme na špalíčky dlouhé asi 5cm a zalijeme osolenou vařící vodou. Chvíli povaříme a vodu scedíme.
- 2V kastrole rozehřejeme olej a špalíčky pórku na něm asi 15 minut opékáme. Potom přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou papriku, mletou papriku, omytá rajčata nakrájená na plátky a rýži. Vše osolíme, zalijeme vývarem z pórku a dusíme do změknutí rýže asi 20 minut (nejlépe v troubě).
- 3Pokrm podáváme pokapaný citronovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.